Üniversitemiz Öğrenci Merkezli Projelerine Bir Yenisini Daha Ekledi

Son Güncelleme Tarihi : 19.04.2019 09:30:09

Üniversitemiz, İŞKUR ve Pablo Cafe ortaklığında, daha nitelikli bir eğitim ve yiyecek-içecek sektörünün kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla üniversitemiz öğrencilerine yönelik Barista Eğitimi Projesi, Rektörlük binasında düzenlenen imza töreniyle hayata geçirildi.

Protokolün imza töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek; “İŞKUR ile imzalamış olduğumuz bu proje, tüm öğrencilerimizin katılımına açık olduğu gibi özellikle turizm fakültesi öğrencilerimizi hedef alıyor. Bu projenin faaliyete geçmesi ile öğrencilerimiz mezuniyet öncesi önemli bir mesleki beceri daha kazanmış olacaklardır. Böylelikle öğrencilerimiz; dünya kahvelerinin hazırlanması ve sunumu, Latte sanatı ve kahve kültürü ile ilgili pratik bilgiler edinerek, profesyonel bir Barista olma yolunda ilk adımı atacaklar. Projenin bir başka önemli boyutu da öğrencilerimiz bu eğitimi alırken, İŞKUR tarafından kendilerine belirli bir ücret de ödenecek olmasıdır. Emeği geçen tüm paydaşlara çok teşekkür ederim. Bu anlamda, Kamu, Özel Sektör ve Üniversite işbirliğinin güzel bir örneği olan bu projenin, ülkemize ve turizm sektörüne hayırlı olmasını temenni ediyorum. ” dedi.

Projenin Yürütücülüğünü yapan Yiyecek-İçecek İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burhan Kılıç ise; “Üniversitemizin misyon ve vizyonuyla uyum içinde olan bu tarz projelerle, nitelikli ve sektörün ihtiyaç duyduğu bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Yiyecek-İçecek İşletmeciliği bölümü öğrencilerine yönelik olarak başlattığımız bu projeye öğrencilerimizden yoğun bir talep geldiği için, önümüzdeki yıl projede yer alamayan Turizm Fakültesi’ndeki diğer bölüm öğrencilerinin de projeden faydalanmalarını sağlayacağız. Önümüzdeki yıllarda da sürdürülecek olan eğitimler ile öğrencilerimize yiyecek-içecek sektörünün gerektirdiği donanımların sağlanması adına önemli mesafeler kat edeceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu. Kılıç; verdikleri destek sebebiyle üniversite yönetimine, İŞKUR’a ve Pablo Cafe yöneticilerine teşekkür etti.

Ders Programları 2018-2019
Ders Kayıtları 2018-2019