Muğla Valisi Çiçek'i Fakültemizde Ağırladık

Son Güncelleme Tarihi : 15.03.2017 13:22:06

Muğla Valisi Sn. Amir ÇİÇEK, 7 Mart 2017 Salı günü saat 10.30'da fakültemiz 7 No'lu Amfide "Turizm ve Kamu Yönetimi" ilişkisi hakkında bir seminer vermiştir. Seminere üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mansur HARMANDAR, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taçnur BAYGAR ile Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Kenan GÜLLÜ ile Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nden Prof. Dr. Nazan DEMİR teşrif etmiştir. Vali ÇİÇEK, öncelikle Muğla’nın turistik destinasyonlarındaki doğal çekiciliklerinden, tarihi ve kültürel değerlerinden bahsetmiş ve Muğla’da bulunan bu destinasyonlarda deniz-güneş-kum turizmi dışında geliştirilebilecek alternatif turizm türlerini anlatmıştır. Muğla’nın av turizmi, spor turizmi, yayla turizmi ve kültür turizmi gibi birçok alternatif turizm türünün uygulanabileceği destinasyonlara sahip olduğunu ve böylece Muğla turizminin 12 aya çıkarabileceğini belirten ÇİÇEK, öğrencilerimizin Muğla’da turizm eğitimi almasının turizmi özümsemeleri için büyük bir şans olduğunu belirtmiştir. ÇİÇEK,  konuşmasında kamu hizmetlerinin önemi de vurgulamıştır. Eğitim, sağlık, güvenlik, altyapı hizmetleri gibi devletin halka sunduğu hizmetleri kapsayan kamu hizmetlerinin turizmden ayrı tutulamayacağını belirten ÇİÇEK, bir valinin tek görevinin güvenlik sağlamak olmadığını, destinasyonlardaki problemleri tespit edip turizmi geliştirmek adına çalışmalar yapılmasının, destinasyonlardaki doğal ve tarihi çekiciliklerin korunmasının da gerekli olduğunu ifade etmiştir. Turizmin bir ilin ekonomisinin dinamiklerini harekete geçirmesi gerektiğini belirten ÇİÇEK, altyapı gibi kamu hizmetlerinin turistik destinasyonlarda çok önemli olduğunu vurgulamıştır. Konuşmasının sonunda akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin sorularını yanıtlayan Vali ÇİÇEK’e plaketini Prof. Dr. Mansur HARMANDAR ve fakülte Dekanımız Prof. Dr. Ozan BAHAR takdim etmiştir.

Bu etkinliğimiz yerel basında da yer almıştır: